4 dolog, amiben az Y generáció verhetetlen

dorkajozsa

Business coach, a Y2Y Business Coaching vezetője

Sokszor találkozunk az Y-okkal kapcsolatos negatív előítéletekkel. Még mi is írtunk róla, szerintünk mi hiányzik saját magunkból.

Gondoltam ezúttal megkérdezek egy-két ügyfelemet, ők vezetőként mit szeretnek az Y generációs munkavállalóikban, hogy meglegyen az érem másik oldala is. Íme az eredmény.

Technológiai érzék

Nem kell neki elmagyarázni, hogy működik az Outlook, mit hol talál a közös fájlszerveren, hogyan hozzon létre új felmérést a Sharepointon. Vagy maximum egyszer. Egyszerűen azért, mert ő már úgy nőtt fel, hogy kamaszkorától volt emailcíme. Volt otthon asztali számítógép, amin játszotta a tesójával a Prehistorikot vagy a Civilization első verzióját. Bent maradt az “infóteremben” csetelni suli után. Érdekli, kipróbálja, megtanulja. Gyorsan.

prehistorik.png

Őszinte

Soha nem kell különösebben körbeudvarolni egy Y generációst, hogy elmondja:

  • hol látja magát pár éven belül
  • mi motiválja
  • mi hiányzik neki a munkahelyén
  • konkrétan mit vár a közvetlen vezetőjétől

Lehet szeretni vagy nem szeretni a kendőzetlenségét, de abban azt hiszem egyetérthetünk, hogy sokkal könnyebb mit kezdeni valakivel, aki nem az íróasztalánál félhangosan puffog, hanem eléd áll, és elmondja.

Nem a céghez lojális

Hogy ez nem előny? Vezetői szemszögből azért vitatkozom ezzel, mert én például nem elvakult droidokkal szeretnék dolgozni, akik kórusban zengik, hogy “mindent a cégért”. Hanem olyanokkal, akik meg tudják mondani, miért is szeretnek annyira valahol dolgozni. Vagy mi az a konkrét téma, amiért lelkesednek. Lehet, hogy ők adott esetben a közvetlen vezetőjükben hisznek, meg a csapatukban, és inkább az számít, hogy emberként legyenek kezelve, nem feltétlenül a cég magasztos stratégiája, amit az intraneten elolvasnak. Mi is ezzel a baj?

strat.jpg

Önérzetes

Fájdalmasan. Viszont abban biztos lehetsz, hogy nem csinál meg akármit, hanem előbb kétszer meggondolja, hogyan lehetne egyszerűsíteni, kijavítani.  Nyilván azért, hogy neki kevesebb dolga legyen vele, és lehetőleg ami dolga van, annak legyen értelme. Ismét fölteszem a kérdést: ez rossz dolog?

VIGYÁZAT! A felsorolás nem teljes körű, és nem tudományos alapokon nyugszik. Úgyis mindig izgalommal figyeljük a kommenteket, jöhet hideg-meleg, hajrá!

Ha te még mindig küzdesz Y, X vagy éppen Z generációs munkavállalóiddal, tudod hol találsz minket.

Meg még itt is: Facebook Instagram

Szerző: Pottok Judit (Y2Y Business Coaching Co-founder, business coach) Eredeti cikk: www.y2ycoaching.blog.h

képek: helikopteres office: boredpanda; https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/8d/Prehistorik, https://strategy2c.files.wordpress.com/2009/01/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *