A trafikos nem sellő, minek neki szabi?

workingdead

“Nyár van, alig fürdőruhában / Égetem magam a napon” – egyik hölgy olvasónkra nem vár ehhez mérhető élmény. Nem engedik el nyári szabadságra, sőt, máskor is csak 5 napra mehet el, ezért most ott van a szűk dobozban, és annak a dohányboltosnak és lottózósnak dolgozik, aki lehetővé tette számára az egész éven át tartó elfoglaltságot.  A HR Portalon már válaszoltunk a kérdésére, e szerint teljesen jogellenes, amit a dohányboltos csinál, ezért ki kell hívni a munkaügyi felügyeletet. A hölgy ugyanezt a kérdést feltette egy rádió jogi műsorának is, ahol ugyanazt a választ kapta.

Sokan keresnek választ a sajtóban, nálunk alig győznek válaszolni a szakértők a munkajogi kérdésekre, de a jog érvényesítése, ez esetben az éves szabadságért folytatott küzdelem, egyedül a megszívatott dolgozóra vár. Itt jön a kellemetlen rész, amihez nincs kellő társadalmi rutin, bátorság és letilthat az aggodalom vagy a túltolt lojalitás; mert, ha nem lehet megegyezni a munkáltatóval, akkor a munkaügyi felügyeleten tehet bejelentést az érintett. Amennyiben erre nem képes, bejelenthet névtelenül, vagy megkérhet erre egy ismerőst. Ezután remélhetően kimennek a felügyelők, akiknek – gondolhatjuk joggal – szerethető egy ilyen tálcán kínált falat, amikor garantált a biztos fogás. Miért ne kapnának rajta, úgyis ők a cápák, nekik kell lesből támadni az áldozatra, úgysem mehetnek el mindannyian egyszerre nyaralni, és úgy tudjuk, van egy hely, ahol két legyet lehet ütni egy csapsára,  ha jólesene egy cigi, vagy fogadni akarnak a kevdenc csapatukra.

Az eset első kézből:

“Már több mint egy éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, ami egy dohánybolt és lottozó. A kérdésem az, hogy megteheti azt ,hogy egész évbe csak 5 nap szabadságot ad, a többit pedig ki se fizeti. Hozzáteszem ez az üzlet az év minden napján nyitva van, ahol mi dolgozunk még ünnepnap is, beleértve a karácsonyt is, sose zár be. 26 nap szabadsag illetne meg, hogy tudnám a jogaimat érvényesiteni? Jogászunk válasza egyértelmű: “A szabadság ki nem adása mindenképpen jogsértő. A szabadságot ugyanis fő szabály szerint az esedékesség évében kell kiadni. Ettől eltérően a felek az életkori pótszabadság vonatkozásában állapodhatnak meg csupán, de arra is minden évben külön kell, hogy sor kerüljön. Javasolom, hogy forduljon a munkaügyi felügyelethez.”

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.