“Vajon fognak-e követni?” – a legfőbb vezetői dilemma

Dr. Ruzsa Dóra

Dr. Ruzsa Dóra

Manapság olyan vezetőkkel foglalkozom, akik fiatalabb testvérrel vagy testvér nélkül nőttek fel. Miért? Mert ebben vagyok jó. Húgként, mégis funkcionális elsőszülöttként elég jó rálátásom van arra, mit össze küzdenek/küzdünk a karizmatikus, nagy kaliberű vezetők.

Tök normális, hogy a kőszkikla vezető a háttérben dilemmázik

Egy vezetői tréningre készülve megnéztem egy pár perces filmrészletetet, amiben a legfőbb vezetői dilemma bontakozott ki (Végjáték, 2013, Harrison Ford, sci-fi). A pár perce frissen kinevezett vezető elmélázva néz ki az ablakon, hogy “vajon fognak-e követni”, amire a frissen lett beosztottja haptákba vágja magát és tiszteleg neki válasz gyanánt. A következő kép pedig az, amikor újdonsült vezetőnk kipenderül a csapata elé és elmondja, kinek hányas a nadrág.

Újra meg újra eszembe jut ez a kis jelenet.

Nem hagy nyugodni, hiszen munkám során megannyiszor kerülök hasonló szituációba: a vezető, aki a színfalak mögött dilemmázik, akit kétségek gyötörnek, vajon jó vezető-e, vajon jó döntéseket hoz-e. Majd kiáll önbizalomteljesen és úgy irányít, hogy az előbbi hezitációjának szikrája nem látszik rajta.

Szóval, milliódolláros kérdés: lehet-e jó vezető, aki dilemmázik?

Persze, hogy lehet. A karizmatikus, elsőszülött vezetők csak a tűzvonalban megingathatatlan kősziklák. A színfalak mögött pedig rengeteg kérdés, agyalás, dilemma áll.

 

Kívülről nézve nem látszik a legfőbb vezetői dilemma

Kívülről csupán annyi látszik az egészből, hogy micsoda megingathatatlan, istenszerű vezetők, akiket boldogan követnek az embereik. Belülről viszont előbukkannak a kétségek, a megoldandó kérdések, az útkereszteződések.

Nehogy azt hidd, hogy béna vezető vagy, csak, mert titokban dilemmázol, miközben kívülről kőszikla vagy. Ez nem a gyengeség, hanem a higgadt, körültekintő vezetés jele. Nyugi, minden jó vezető mögött áll egy pár megértő fül.

Ezt imádom a munkámban. A háttérből, láthatatlanul segíteni ezeket a kiváló tehetségű vezetőket.

Ha szeretnéd, hogy a háttérből neked is segítsek, >> jelentkezz vezetői coachingra