BDO Munkaidő naptár 2013 – Töltsd le!

mariasa

A mai naptól letölthető a munkaügyi blogunkról a jövő évi munkaidő naptár. 2013-ban a törvényes munkarend szerint ledolgozható munkanapok száma 251, mely napi 8 óra alapulvételével meghatározott teljes munkaidő esetén 2008 munkaórát jelent. A törvényes munkarend szerinti munkanapokra eső munkaszüneti napok száma 10, vagyis a jövő évben minden munkaszüneti nap munkanapra esik. Ehhez jön még hozzá három munkanap áthelyezés, melyeket a 28/2012. (IX. 4.) NGM rendelet szabályoz a következők szerint:

2013. augusztus 19., hétfő pihenőnap, melyet 2013. augusztus 24-én szombaton dolgozunk le, 2013. december 7-e szombat munkanap, mely kapcsán 2013. december 24-én kedd pihenőnap lesz. 2013. december 27-i péntek szintén pihenőnap, melyet előzetesen 2013. december 21-én szombaton dolgozunk le.

A nyomtatható 2013-as munkaidő naptár innen letölthető:

http://munkaugyiblog.hu/data/news/159-13-MUNKAIDO-NAPTAR-2013—www.munkaugyiblog.hu.pdf

Ahogy a korábbi Mt. alapján is, úgy az új munka törvénykönyve alapján is, az általánostól eltérő munkaidő beosztás alkalmazásával foglalkoztatott munkavállalók esetében az Mt. 96.§ (1) bekezdése alapján a munkanap áthelyezésektől el lehet térni.

Például, ahol a munkavállalók foglalkoztatása munkaidőkeretben történik, ott a munkanap áthelyezésektől a foglalkoztató döntése alapján el lehet térni. Ehhez kapcsolódóan felhívjuk a figyelmet, hogy a BDO Akadémia szervezésében 2012. november 21-én MUNKAIDŐKERET ÉS ELSZÁMOLÁSI IDŐSZAK AZ ÚJ MT. TÜKRÉBEN címmel kerül workshop megrendezésre, melynek vendégelőadója dr. Pál Lajos ügyvéd lesz, aki az új munka törvénykönyvének kialakításában vett részt. A rendezvényen minden korábbinál részletesebben kerül az elszámolási időszak, mint új intézmény és a munkaidőkeret megtárgyalásra.

Munkaidőkeret vs. elszámolási időszak workshop részletek itt:

http://www.bdoakademia.hu/munkaidokeret-es-elszamolas

Jelentkezés itt:

http://www.bdoakademia.hu/jelentkezes


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.