Mennyi lesz az annyi – avagy mekkora fizetésemelésre számíthatsz jövőre?

Patai Krisztina

Patai Kriszti - inspirációs karrier coach - www.pataikrisztina.com

Szerinted mi a legfontosabb szempont a munkavállalók számára az elégedettségi skálán?

Nincs zsákba macska, az, amire gondolsz! Évek óta masszívan tartja magát a rangsorban a JAVADALMAZÁS, ez a legeslegfontosabb szempont itthon Magyarországon és más tájain is a világnak. Az összes többi szempont, mint a munka tartalma, a munkahely biztonsága, hosszútávú karrierlehetőségek és még sorolhatnám, csak a fizetés után jönnek.

Ez izgatja a leginkább a fantáziáját mindenkinek, hogy mennyi az annyi?!

 

Tapasztalataim alapján, különösen a karrier út elején kiemelt fontossággal bír a juttatási csomag, hiszen egy fiatal még nem alapozta meg az életét anyagilag. Persze eljön az a pont, amikor már más szempontok kerülnek az egyének preferencia listájának az élére, de ehhez legalább 15-20 év munkaviszony kell, itthoni viszonylatban, ez után kezd felértékelődni a munka magánélet egyensúlya, a szabadidő mértéke, a stressz kisebb mennyisége és egyéb addig marginális tényezők a munkavállalók számára.

Ha neked is a fizetésed a legfontosabb tényező és ez a legelső elégedettségedet meghatározó szempont a listádon, akkor biztosan nagyon izgat, hogy mennyit fog emelkedni a fizetésed 2017-ról 2018-ra. Nem kell tovább várnod, most megtudhatod!

Pontosan 3-5 % közötti emelésre számíthatsz, ha ugyanabban a pozícióban fogsz dolgozni jövőre is.

Ez úgy jön ki, hogy lesz akinek 10%-ot emelnek és olyan is akinek 0-t, ezek átlaga lesz az 5.

Ha előléptetnek seniornak, csapatvezetőnek vagy egyéb magasabb pozícióba, akkor várhatsz ennél valamivel magasabb összeget. Hogy pontosan mennyit, azt a cégkultúra, a te érdekérvényesítő képességed és a főnököddel ápolt viszony minősége határozza meg, illetve iparág specifikus is lehet.

Minél nagyobb a felelősségi szintben való ugrás az előléptetéssel, annál nagyobb az emelés, de a minimum az legalább 10% és ez elérheti akár a 30-40%-ot is.

Ha tehát jelentősebb fizetésemelésre vágysz, mint 3-5 %, akkor annak egyik módja cégen belül a kinevezés egy magasabb felelősséggel járó munkakörbe.

Egy másik módja a jövedelem növelésnek az, ha új állást keresel. Munkahely váltásnál lehet elérni a legnagyobb ugrást a fizetésedben. Ez is egyén és szektorfüggő, hogy ki mennyivel kér többet az előző fizetésénél, de bruttó 100 000 Ft a minimum, amit az előző csomagodra rátehetsz. Kockázatot vállalsz egy új munkáltatónál, egy új munkával, aminek megvan az ára. Sokan, leginkább tapasztaltabb szakemberek bruttó 200 000 Ft-ban jelölik meg azt a minimumot, amiért nekik megérné egy váltás. Az IT szektorban viszont gyakran csak nettó 200 000 Ft-os jövedelem növekedéssel lehetne elcsábítani a fejlesztőket egyik cégtől a másikhoz.

Ha a szíved és az érzéseid nagyon odakötnek a jelenlegi munkáltatódhoz, de a béred nem abban az ütemben fejlődik, ahogy szeretnéd, akkor 3 tanácsom van számodra:

  1. Ülj le a munkáltatóddal és őszintén beszéld meg vele, hogy elégedetlen vagy a fizetéseddel és juttasd kifejezésre, hogy mivel lennél elégedett

 

  1. Kezdj el állást keresni és válts egy jobb lehetőségre

 

  1. Kezdj el állást keresni és a kapott legjobb ajánlatot mutasd meg a főnöködnek, kiderül, hogy szeretne-e a céged megtartani és tud-e olyan pénzügyi ajánlatot tenni, ami téged maradásra ösztönözne.

 

Ha bizonytalan vagy, hogy milyen stratégiát válassz és hogyan tárgyalj a magad érdekében, de nagyon elkelne már egy jobb fizetés, akkor keress meg és segítek a terv kidolgozásában.

www.pataikrisztina.com

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.