Muszáj egy kicsit máshonnan nézni

ebarna

ebarna

Újságíróként coach képzésbe kezdek. A kérdéseimet ettől kezdve, nemcsak a saját (és persze az olvasó), hanem a kérdezett érdekében kell feltennem. Érdekes kihívás lesz.

Milyen jó lenne, ha gyakrabban próbálnánk egy kicsit más szemszögből ránézni a dolgokra. Akár saját magunkra, akár beleképzelni magunkat a másik helyzetébe. Valósznűleg sok konfliktus lenne könnyebben feloldható vagy akár elkerülhető. Nagyon hasznos lenne, ha a nézőpontváltást sokan és sok helyen tanítanák, és gyakorolnák, mert ebben a látszólag rendkívül egyszerű coaching eszközben rengeteg lehetőség rejlik, és igen jól variálható.

“Mutatkozz be úgy, hogy valaki másnak a perspektívájából mutatod be magad! Lehet ez családtag, barát, akár házi kedvenc, bárki, aki valamilyen szinten be tud mutatni téged, mesélni tud rólad.” (azt már kibicként teszem hozzá, hogy akihez nyilvánvalóan van valamilyen érzelmi kötődésed). Ezzet indított Márton-Koczó Ildikó, a Business Coach Kft. senior executive coacha és trénere, a pszichológiai eszközökről szóló képzés elején. Úgyhogy gyorsan valaki másnak a bőrébe kellett bújnunk, és az ő szemszögéből visszanézni magunkra. A bemutatkozás során jóval többet megtudtam a csoporttársaimról, mint amennyit eddig tudtam róluk, pedig már néhány hete együtt nyűjük a padokat a péntek esti képzésen.

Ha belegondolunk, hogy például a munakehlyünkön ez az eszköz, mondjuk egy makacs személyes ellentét esetén milyen jól jöhet, ha a felek egy picit megpróbálnak belebújni a másik bőrébe, és az ő szemszögéből megvizsgálni a konfliktust, vagy akár egy másik külső szemlélőjébe, eltávolodva kicsit magától a helyzettől, hiszen aki kívül van egy szituáción, annak mindig könnyebb látnia a megoldást, hiszen érzelmileg nincs olyan mértékben bevonódva a problémába. A felek kiszakadhatnak azokból a gondolkodási sémákból, amelyekben addig működtek, amibe belelavírozták magukat.

De akkor is nagyon hasznos lehet ez az eszköz, ha egy kicsit az önbizalmát szeretnénk valakinek építeni, hiszen mennyivel könnyebb pozitív dolgokat mondania valakinek magáról, ha “más” szájába adhatja ezeket a szavakat, mintha magát kellene dícsérnie. Segíthet a nézőpontváltás döntéshozatalban is, mert gondolatban akár időben is eltávolíthatjuk magunktól a minket foglalkoztató kérdést, és a gyerekkori önmagunk vagy a akár a 10 évvel érettebb önmagunk szemével is megpróbálhatjuk megvizsgálni a dilemmánkat. Az új nézőpont megmozgat, átkeretez, felfrissít!

Ha már a blog címe pedig a “Kérdésem van”, foglalkozzunk egy kicsit a kérdésfeltevéssel is, mint a coachok legfőbb eszközével. Azt már tudjuk, hogy a kérdésünknek nyitottnak kell lennie, nem manipulatívnak, és mindig új és újabb kérdéssel kell előállnunk, hogy továbblendítsük a gondolkodást. De rengetegféle kérdés van, amelyeket ráadásul nagyon sokféle célból lehet alkalmazni, ha több információt szeretnénk megtudni, ha értelmezni kell valamit, ha cselekvési alternatívát szeretnénk kínálni, provokálni akarunk vagy éppen az összefüggésekre kívánunk rávilágítani. Úgyhogy már csak gyakorolni kell, hogy mindegyiket a megfelelő helyen és időben tudjuk alkalmazni.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.