Gyermeki címkék a felnőtt tanulásban

jelenlet

Sokszor tapasztalható a munkában, hogy a külföldi telefonszámok láttán, vagy a külföldi partnerek érkezésekor mindenki gyorsan a gépe fölött a munkába temetkezik, vagy átszalad gyorsan az irattárba egy halaszthatatlan dolog miatt. A helyzet az, hogy az idegen nyelvhasználat idegességet, kellemetlen érzetet vált ki azokban, akik az iskolapadban tanulták a nyelvet és nem volt módjuk próbára tenni magukat anyanyelvi környezetben.

Miért záródnak be az ajtók és miért járunk mi magyarok évről évre újrakezdő tanfolyamra?

A munkáltatók álma az, hogy mindenki flottul mer megszólalni és gördülékenyen megy a munka a nemzetközi porondon is. Nem csak az üzletkötők vagy vezetők feladata lenne a társalgás, hanem valamennyi munkaterületen, mindenki a maga szintjén, de használná a nyelvet. Egy kedves üdvözlet, egy kávé kínálás, egy rövid üzenet átvétel….könnyen megtanulható formulák, ha nem félünk kimondani és nem félünk a másik fél reakciójától.

Miért záródnak be az ajtók és miért járunk mi magyarok évről évre újrakezdő tanfolyamra?

A kulcs nem a nyelvismeret vagy a tanulási képességek hiányában van. A kulcs az Önbizalom!
Az önbizalmat legtöbbször már gyerekkorban elveszítik sokan, ha olyan módszerekkel találkoznak, ahol a tanulás egy stressz helyzet, egy negatív élmény. Negatív az élmény például, ha a tanár nem bátorított, nem dicsért, nem vette észre az apró lépéseket. Ekkor biztosan elveszett az önbizalom: „Ha így folytatod, meg fogsz bukni”, „Csak félig van kész a lecke, 1-es”, „Füzethiány 1-es”, „Nyögd már ki, amit mondani akarsz”…..Biztosan sokaknak ismerősek ezek a mondatok.

Valahol így kezdődött tehát az önbizalomhiány, amit felnőttként hatalmas munka és energia árán lehet leküzdeni. A jó hír az, hogy le lehet küzdeni és át lehet fordítani a gondolkodást.

Leszögezhetjük bátran, ezt több pszichológiai kutatás is alátámasztotta, hogy a tanulás, különösen a nyelvtanulás egy érzelmi folyamat. Egész életünkre hatással van a Pygmalion effektus, vagyis az önmagát beteljesítő jóslat. A tanulók olyanná válnak, amilyen a vélemény róluk, ahogyan viselkednek velük, amilyen címkéket akasztanak rájuk, ahogyan emiatt érzik magukat.

A vállalati képzésekben, ahol már felnőttképzésről van szó, arre kell törekedni, hogy az önbizalom, önismeret szárnyra kelljen. Ezáltal a munkavállalók motivációja is erősödik, lojalitása az egekbe emelkedik, pusztán attól, hogy jól érzi magát és sikerélménye van a munkahelyén.

A vállalatok szerepe kiemelkedő a képzések terén, a hiányok pótlásában, a motiválható emberek felkarolásában. A felnőtt-képzők, a vállalatok és a felnőtt dolgozók segítségére lehetnek abban, hogy az órákon pozitív-felnőtt légkört teremtenek, változatos és testhez álló feladatokat oldanak meg, az erősségekre helyezik a hangsúlyt és nem a gyengeségekre, dicsérnek vagy épp segítenek, rávezetnek, facilitálnak. Ettől lesz bátor a nyelvhasználat az Önök cégénél is. Sosincs késő!

Jászberényi-Király Szilvia, felnőttképzési szakértő

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.