Videókonferencia? fúúúúúúj!

drprezi

Óriási “divat” lett a videókonferencia a multinacionális kommunikációban. Persze, hiszen töredéke a látszólagos költsége a korábbi személyes találkozóknak, ahol repülővel kellett utazni messze földre.

A hangsúly a látszólagos szón van, mert a módszer több sebből is erőteljesen vérzik és szerintem elképesztő mértékű láthatatlan költséget okoz. Miért?

  • Figyelmet fenntartani kevesen tudnak élő előadásban is. Legyen 20%! Ennek töredéke lesz az eredmény, ha ezt számítógépen keresztül tesszük. Sztem 5% alatt van.
  • Ahogyan használjuk: Bejelentkezünk és a végén pedig kijelentkezünk. DE közte csináljuk a szokásos dolgunkat, nem figyelünk oda.
  • Az előadók nem ismerik a figyelem fenntartásának módszereit, főleg nem netes környezetben. Azt gondolják a megszokott módszerek működnek.

Az AR (Augmented Reality) megoldások éppen az ilyen helyzetek kezelésére kiválóak. Képesek arra, hogy a videó-konferencia érdekesebb legyen, mert egyszerre látjuk az előadót és a prezentációt, ami számos lehetőséget jelent arra, hogy jobban fenntartsuk a figyelmet.

A Prezi AR megoldását áprilisban jelentették be a TED Global kapcsán. A megoldás még fejlesztés alatt van, bizonyos elemei már láthatók: https://www.youtube.com/watch?v=P8NUkQBEOeQ

Magyarországon először a Preziben lesz megnézhető és kipróbálható a PresentR konferencián (www.presentr.hu) november 27-én.

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/presentr_konferencia

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.