GYED melletti munkavégzés 2016-ban

dolgozomami

Image courtesy of franky242 at FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of franky242 at FreeDigitalPhotos.net

Bár még messze vagyunk 2016. január elsejétől, mégis van egy olyan téma, amivel már idén kell foglalkozni: ha valaki okosan, előre tervezi a munkába visszatérést, tájékozódva az összes lehetőségről, bizony annak már idén kell foglalkoznia ezzel a témával. Ez pedig a GYED melletti munkavégzés 2016-ban.

2014-gyel vezette be az új szabályozás GYED Extra néven -többek között – azt a lehetőséget, hogy az édesanya a gyermeke egy éves kora után visszatérhetett dolgozni, s a GYED-et is megkaphatta.

De mi vár ránk 2016-ban?

 

GYED melletti munkavégzés 2016-ban – alapvető változás!

A 2015-ös szabályozással ellentétben 2016. január 1-jétől az édesanya – vagy az apuka – a gyermek fél éves korától keresőtevékenységet folytathat anélkül, hogy a GYED-et le kéne mondania. Ez azt is jelenti, hogy azon családokban, ahol például az anyagiak miatt térnek vissza a munkába a szülés után viszonylag korán, vagy ahol apuka veszi át a lehető leghamarabb a GYED-et (mert mondjuk anyuka csak GYES-re volt jogosult, vagy apa a fizetése alapján magasabb GYED-et kaphat) a kereset és a GYED is gyarapítja a családi kasszát már a pici fél éves korától. Ez mindenképpen jó hír!

Ki megy vissza a baba egy éves kora előtt dolgozni?

Igenis vannak olyan esetek, amikor már az egy éves kor előtt is szükséges lehet a munkába visszatérés: ilyen például a saját vállalkozás (ahol bizony a vállalkozást felépítő és működtető anyuka helyett sokszor senki nem végzi el a feladatokat, míg ő babázik), vagy a vezetői pozícióból szülni ment anyukák, akik viszonylag hamar térnek vissza, hogy biztosan visszakapják korábbi munkakörüket. Ezek az anyukák eddig a munkavégzés miatt le kellett, hogy mondjanak a GYED-ről a gyermek egy éves koráig. Nekik az új szabályozás kifejezetten jól jön.

Be kell-e jelenteni GYED melletti munkavégzést 2016-ban a folyósító szervnek vagy a munkáltatónak?

Ahogyan idén sem, nem kell bejelenteni a GYED melletti munkavégzést 2016-ban sem a gyermek fél éves kora után, tehát nem kell a folyósító szervet arról tájékoztatni, hogy munkába álltunk. Azonban a fizetés nélküli szabadság megszakítását továbbra is be kell jelenteni a munkáltatónak előzetesen, ehhez használd nyugodtan a honlapomon található fizetés nélküli szabadság megszüntetése nyilatkozatot.

A munkába visszatérés megtervezése azonban nem ér véget a fizetés nélküli szabadság bejelentésével. Érdemes előre felkészülni arra, hogy vajon tényleg visszavesznek-e, a régi munkakörödbe, vagy új munkakört ajánlanak-e, esetleg közös megegyezést javasolnak (mert ugye azt már tudod, hogy nincs korlátlan felmondási védelmed)… minderre a Személyes munkajogi tanácsadás vagy az Online munkajogi tanfolyam anyukáknak kiváló felkészítést ad!

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.