Önbizalom suli – 5. lecke

dolgozomami

Megvolt a fantasztikus nyereményjáték, egy szerencsés hölgy már időpontot egyeztet a fotózásra, ahol Böjthe Borbála csodás fotói által új életre kel, mind külsőleg, mind belsőleg – ez az igazi önbizalom növelés! De hogy senki más se maradjon le, jönnek a további önbizalom növelő tippek! Szoktál a tükör előtt gyakorolni? Úgy tenni, mintha…? Szerinted gyerekes dolog? Hülyeség? Nem, ne hidd!

Ha valamit nagyon szeretnél eléri, néha az is közelebb vihet a célodhoz, hogy úgy teszel, mintha… mintha lenne elég önbizalmad, mintha nem félnél a munkáltatódtól, mintha magabiztosan tudnál fellépni az érdekeidért. Ha odaállsz a tükör elé, kimondod hangosan, hogy “nem, ezt a közös megegyezést nem áll módomban aláírni, mert nem az van benne, ami nekem is megfelelne”, s közben kihúzod magad, figyelve arra, hogy a testbeszéded is magabiztosságot sugározzon, egy fokkal előrébb lépsz a sikerhez vezető lépcsőn. Ha ezt akár 10-szer is megteszed, akkor ha néhány nap múlva valóban ebben a helyzetben leszel, meglepően könnyen fognak előjönni ezek a szavak – csak hangerőre kell majd figyelned :-). Minél többször gyakorolsz valamit, annál jobban megy majd!

Ne szégyellj odaállni a tükör elé, vagy eljátszani egy szerepjátékot a barátnőddel, aki a főnököt testesíti meg. Helyezkedj bele az elképzelt szituációba, próbáld el, mit mondanál, ha kell akár írd is le magadnak előre néhány fél mondatban. Mondd el többször, hol így, hol úgy, ízlelgesd a szavakat, próbálgasd, melyik áll közel hozzád, melyiket tudod gond nélkül elmondani. Ugyanezt a technikát használatod állásinterjúra készülésnél, vagy akármilyen helyzetben, ahol úgy véled, kell egy kis “előzetes felkészülés”, hogy tényleg ki tudj állni magadért!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.