Önbizalom suli – 1. témazáró dolgozat

dolgozomami

Tudom, tudom, vicces kicsit a cím, de mindjárt megérted, miről van szó 🙂

Egy hónapja fut az önbizalom suli sorozatom, s úgy gondolom, ideje, egy kicsit rendszerezni, amiről eddig írtam, s remélem, ti meg nem csak olvastátok, de meg is csináltátok! Azonban tudom azt is, hogy munka, gyerek, álláskeresés, házimunka mellett nem könnyű magatokra időt szakítani, s valóban foglalkozni az önbizalmatokkal. Lehet, hogy elolvastad az összes leckét, tetszik is, de nem tudtál hogy nekifogni. Ezért kitaláltam azt, hogy egy havi lecke-mennyiség után megállunk, s összefoglalunk, értékelünk, gyakorlunk, s utána megyünk csak tovább. Ehhez készítettem egy kis írásos segítséget is, az önbizalom suli naplóját!

A naplót Word vagy pdf formátumban innen tudod letölteni:

http://dolgozomami.hu/Onbizalomnaplo.pdf

http://dolgozomami.hu/Onbizalomnaplo.docx

Az első oldalon saját magadat kell értékelned a “kiinduló helyzetben”, mit gondolsz az önbizalmadról, hova szeretnél fejlődni, mi a célod. A második oldalon az elmúlt hétben már megismert feladatok közül azt a kettőt találod, ami egyszeri “munka”, az erősségeid, képességeid, büszkeségeid listája (ez volt az 1. lecke) s az önbizalom növelő emléklistád (ez volt a 4. lecke). Tölts itt is egy kis időt, ha eddig csak fejben szedted össze, szánj rá időt, s írd is le. hidd el, ha leírod, komolyabban is veszed! Az utolsó oldal pedig a saját motivációdat szolgálja: jövő hét hétfőtől minden nap tessék értékelni magadat a nap végén a megadott két szempont szerint – mennyire álltál ki magadért különböző helyzetekben (2. lecke), s mennyire vetted komolyan a sportot, tréninget (3. lecke). A végére pedig jöhetnek a saját jegyzeteid, bármi, amit fontosnak tartasz!

Nyomtasd ki tehát magadnak, vagy mentsd el a gépedre, s töltsd ki. A hétvégén meg tudod csinálni az első 2 oldalt, s a 3. oldalt pedig tűzd ki valahová szem elé a lakásban, s minden este írd be az eredményeidet 🙂 És aztán légy büszke magadra (újabb megerősítés :-)), vagy meríts belőle további erőt és motivációt (van még hova fejlődni!). Jövő héttől jönnek az újabb leckék.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.