Milyen értékkel járul hozzá az integritás tesztelése a kiválasztáshoz?

cutehungary

Az integritás mérése nagyon egyszerűen bevonható a kiválasztás folyamatába – együtt a tradicionálisabb online értékeléssel, mely a teljesítményre és a személyiségre koncentrál – abból a célból, hogy azonosítsuk és megértsük, hogy jelöltjeink rendelkeznek-e erős és stabil morális elvekkel, illetve betartják-e majd az etikai standardokat, és hogy meghatározzuk azon tényezőket, melyek sebezhetővé teszik őket a helyzetek befolyásoló hatásaival szemben és hozzájárulnak a kontraproduktív viselkedésükhöz.

A cut-e squares tesztje egy olyan szituációhoz kötődő viselkedést felmérő online kérdőív, mely felfedi a jelöltek erkölcsi tudatosságát és impulzuskontrollját, mindezt hat skálán mérve. Minden munkapozícióra alkalmazható, és azt méri, hogy a jelöltek mennyire empatikusak, őszinték, megfontoltak, fegyelmezettek, lelkiismeretesek és óvatosak.

De hogyan is használják ezt a vállalatok? A cut-e Norvégia ügyvezető igazgatója, Espen Skorstad a következő két példát hozza fel:

A Norvég Rendőrakadémia a cut-e képességtesztjeit és személyiség-kérdőíveit használja a célból, hogy azonosítsa, értékelje és toborozza az új rendőrtiszteket. Körülbelül 1.600 pályázó tölti ki ezeket a teszteket évente. 2014 óta a rendőrakadémia kibővítette a tesztcsomagot a squares kérdőívvel, hogy értékeljék a pályázók megbízhatóságát. Az eredményeket a rendőrakadémia HR szakemberei az interjúk folyamata során használják fel. Jelenleg az összefüggéseket vizsgáljuk és az összegyűjtött adatokat dolgozzuk fel, hogy egy ún. ‘cut-off’ megbízhatósági pontszámot hozzunk létre. Ez egy új mérési megvilágítást fog adni a már így is erős lábakon álló értékelési folyamathoz.

Ezenkívül együttműködünk a norvég élelmiszerlánccal, a Coop Norge vállalattal is. Ők a kiválasztás folyamatába építették be a teljesítménytesztjeinket és személyiség-kérdőíveinket. Most már a raktári munkások kiválasztási folyamatába beépítettük a squares kérdőívet is. A nehéz és könnyű gépek kezelése alapfeladata a Coop raktári munkásainak, így különféle logisztikai kihívásokkal találják magukat szembe a gyorsan fejlődő élelmiszeriparban. Egy ún. biztonsági riportot (safety report) generálunk a squares kérdőívből, mely megmutatja, hogy a jelölt mennyire ügyel a biztonságra, milyen mértékben óvatos és szolgálatkész. Ez a biztonsági pontszám olyan hasznos együttható, mely teljes mértékben hozzásegíti a Coop Norge-t a pontos és megbízható kiválasztási döntésekhez.

Önök használnak integritás tesztet a kiválasztási folyamatuk során?

Írják meg nekünk véleményüket vagy forduljanak hozzánk kérdések esetén bizalommal az info.hungary@cut-e.com e-mail címen!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.