Milyen értékkel járul hozzá az integritás tesztelése a kiválasztáshoz?

Az integritás mérése nagyon egyszerűen bevonható a kiválasztás folyamatába – együtt a tradicionálisabb online értékeléssel, mely a teljesítményre és a személyiségre koncentrál – abból a célból, hogy azonosítsuk és megértsük, hogy jelöltjeink rendelkeznek-e erős és stabil morális elvekkel, illetve betartják-e majd az etikai standardokat, és hogy meghatározzuk azon tényezőket, melyek sebezhetővé teszik őket a helyzetek befolyásoló hatásaival szemben és hozzájárulnak a kontraproduktív viselkedésükhöz. [Read the rest of this entry…]

Lehetséges a kreativitást tesztelni?

Az innováció a vállalatok „Szent Gráljává” vált az utóbbi időben, mely mint versenyelőny lebeg mindenki szeme előtt és tűzik ki alap célként. Ez teljes mértékben arra buzdítja a vállalatokat, hogy olyan munkakörnyezetet teremtsenek, mely támogatja és elősegíti az innovációs potenciált, valamint hogy olyan személyeket toborozzanak, akik rendelkeznek ezzel a potenciállal és innovatív látásmóddal. De tényleg meg lehet állapítani, hogy valaki mennyire lesz innovatív? [Read the rest of this entry…]

cut-e Theta Award – versenyfelhívás

Az innovatív, online HR megoldásokat kínáló cut-e Hungary ezúton hívja meg intézményüket és intézményük hallgatóit a cut-e nemzetközi versenyére, a Theta Award-ra.

A verseny ismertetője:

A Theta a cut-e díja az inspiráló HR ötletekért, melynek nemzetközi versenyét idén rendezzük meg harmadik alkalommal.

A Theta nemzetközi díjat a cut-e alapította, aki a világ piacvezetője az innovatív online képességtesztek és személyiség-kérdőívek tervezésében és megvalósításában toborzás, kiválasztás és fejlesztés céljaira.

Miről szól a verseny? [Read the rest of this entry…]

Új tanulmány született a pszichometriai értékelés elterjedtségéről Magyarországon

A magyar munkáltatók közül egyre többen használnak pszichometriai értékelést az alkalmazottak kiválasztására és fejlesztésére – derül ki egy új felmérésből, melyet a tehetségfelmérés és értékelés nemzetközi szakértője, a cut-e készített el.

 

Egy 14 országban folytatott széles körű felmérés részeként az Assessment Barometer Magyarország rávilágít a legfőbb értékelési trendekre Magyarországon, bepillantást engedve a munkaerő-értékelés szerepébe és értékébe. A tanulmány megmutatja, hogy jelenleg a magyar munkáltatók 43%-a használ képességteszteket, Assessment Centereket, motivációs teszteket, személyiséget és értékeket mérő kérdőíveket, melyek segítik az új vezetők, szakértők és frissdiplomások előszűrését. A 360 fokos visszajelzés módszere szintén széles körben elterjedt, mellyel a munkáltatók támogatják a személyzet fejlesztését és az előléptetés folyamatát. [Read the rest of this entry…]

Emlékeztető: Meghívó – cut-e Hungary online webinárium – Gamifikáció

Tisztelt HR kolléga, HR kolléganő!

Ezúton szeretnénk Önt emlékeztetni a közelgő HR webináriumunkra a cut-e Hungary rendezésében. Újfent az aktuális HR trendek egyikére keressük a válaszokat, s olyan témával készültünk, mely segíthet vállalatuknak bevonzani és megszólítani a fiatal tehetségeket, támogatja az employer branding növelését és vonzóbbá teheti a kiválasztási folyamatukat.

Tartsanak velünk egy inspiratív órán át, s bizonyosodjanak meg róla, hogy a gamifikáció, mint az egyik legújabb „HR őrület”, kulcsa lehet az üzleti siker elérésének a tehetségekért folyó tartós küzdelemben.

Legyenek Önök az innovátorok és valódi HR business partnerek a vállalaton belül, s jelentkezzenek már most akár a jövő heti előadásunkra!

Mi vár Önökre a cut-e Hungary webináriumán?

Téma: Gamifikáció – Legújabb trend a fiatal tehetségek bevonzására

[Read the rest of this entry…]

10 értékelési trend, melyről tudnia kell – 2. rész

A pszichometriai értékelés napjainkra erőteljesen kibontakozott a ’90-es években használatos papír-ceruza tesztek óta. A legutolsó globális felmérésünk kihangsúlyozza, hogy világszerte a vállalatok 52%-a már online értékeléssel támogatja a toborzást, kiválasztást, vagy fejleszti a már meglévő alkalmazottait. De az értékelés még mindig nem áll biztos lábakon. Újabb és újabb fejlesztések látnak napvilágot és győzedelmeskednek, s bárkinek, aki a tehetségek toborzásában vesz részt, tudnia kell, hogy mely eszközök válnak segítségére a folyamatok hatékonyabbá tételében, s melyek hatnak a jobb és objektívebb döntéshozatalra.

Az előző bejegyzésünkben már bemutattuk a lista első öt trendjét, most következzék további öt trend, melyek nagymértékben megváltoztatják a HR bevált folyamatait: [Read the rest of this entry…]

Meghívó: cut-e Hungary online webinárium_Gamifikáció

Tisztelt HR kolléga, HR kolléganő!

Ezúton szeretnénk Önt szeretettel meghívni a sorrendben már 3. HR webináriumra a cut-e Hungary rendezésében.

A HR trendek követése és a piac aktuális újdonságaihoz való igazodás elengedhetetlen az üzleti siker eléréséhez és a tehetségekért folyó küzdelemben. Az olyan témák, mint az employer branding, a vállalat identitásának képviselése, vagy a fiatal tehetségek bevonzása aktuálisnak számítanak minden egyes vállalat számára.

Ahogy már tudják, webináriumaink célja pontosan a kölcsönös inspiráció, a HR innovációk és praktikus üzleti megoldások megosztása a siker biztosításához.

Ebben a részben egy forró témát vetünk fel, s olyan kérdésekre keresünk válaszokat, mint hogy hogyan szólítsuk meg az Y és Z generációt, hogyan tegyük vonzóbbá a kiválasztási folyamatot, hogyan tegyük elkötelezettebbé a jelölteket, hogyan támogassuk az employer brand-et pszichometriai eszközökkel, valamint hogyan használjuk ki a legújabb trendeket vállalatunk érdekében.

Ha azon HR professzionalisták közé tartoznak, akik innovátorok és valódi üzleti partnerek szeretnének lenni, ne habozzanak, regisztráljanak most!

Mi vár Önökre a cut-e Hungary webináriumán?

Téma: Gamifikáció – Legújabb trend a fiatal tehetségek bevonzására [Read the rest of this entry…]

10 értékelési trend, melyről tudnia kell – 1. rész

A pszichometriai értékelés napjainkra erőteljesen kibontakozott a ’90-es években használatos papír-ceruza tesztek óta. A legutolsó globális felmérésünk kihangsúlyozza, hogy világszerte a vállalatok 52%-a már online értékeléssel támogatja a toborzást, kiválasztást, vagy fejleszti a már meglévő alkalmazottait. De az értékelés még mindig nem áll biztos lábakon. Újabb és újabb fejlesztések látnak napvilágot és győzedelmeskednek, s bárkinek, aki a tehetségek toborzásában vesz részt, tudnia kell, hogy mely eszközök válnak segítségére a folyamatok hatékonyabbá tételében, s melyek hatnak a jobb és objektívebb döntéshozatalra.

[Read the rest of this entry…]

Gamifikáció: Bevált gyakorlatok az értékelés játékosításában 3. rész

A toborzás során alkalmazott gamifikációról szóló harmadik bejegyzésben Dr. Achim Preuss a cut-e-tól áttekinti a költségek, tartalom és kontextus szempontjait. [Read the rest of this entry…]

Gamifikáció: Bevált gyakorlatok az értékelés játékosításában – 2. rész

A gamifikációról szóló második bejegyzésben Dr. Achim Preuss a cut-e-tól felhívja a figyelmet a játékban nyújtott teljesítmény szerinti toborzás veszélyeire.

Ha valaki megismételhet egy játékot, mely valamilyen képességre épít, akkor minden egyes próbával jobban és jobban fog teljesíteni”, mondja. „Egy megszállott jelölt más dolgok kárára játssza a játékot, mely végül magas pontszámhoz vezethet. De lehet, hogy nem a legjobb ötlet ezt a jelöltet alkalmazni. [Read the rest of this entry…]