Mit hoz a technológia fejlődése, és hova vezet?

acoaching

Ha szeretnél TED-szellemiségben beszélgetni, új nézőpontokat és érdekes gondolatokat megismerni, akkor érdemes bekapcsolódnod a TEDxConversations programba. A következő eseményt február 9-én, pénteken tartjuk 17-20 óráig. Témánk a technológia fejlődése és annak hatásai az életünkre, munkánkra, az üzletre.

Néhány kérdéskör a témához, amiről biztosan szó lesz:

– Technika és az emberi kapcsolatok. Hogyan használják a technikát a különböző generációk tagjai? Mennyiben segíti a kommunikációt a fejlett technika? Hogyan tudod eljuttatni az üzenetedet a kamasz gyerekednek? Az ember szociális igényeinek változása hogyan jelenik meg? Mi értelme van a videókonferenciáknak? Pótolja-e a Skype-család intézménye a családi kapcsolatokat?

– Munkaerőpiac. Milyen munkaköröket válthat ki a technológia? Kinek fogják „elvenni a robotok” a munkáját? Mik lesznek a jövő munkahelyei/munkái? Kik a digitális nomádok?

– Oktatás. Mit érdemes oktatni egy ilyen gyorsan fejlődő világban? Mit érdemes tanulni? Milyen formában, milyen csatornákon?

– Fintech, e-gazdaság, e-kereskedelem. Digitális ügyfélélmény, virtuális tárca, online fizetési és kereskedelmi megoldások, webáruházak. Hogyan bankolunk, számlázunk, fizetünk, vásárolunk? Hogyan zajlik a pénzmozgás a vállalatok között?

– Hogyan fejlődik a mesterséges intelligencia? Tényleg a következő ipari forradalom küszöbén állunk?

– Hátrányos helyzetűek és a technológia. Miben tud a sérülteknek és az egyéb szociálisan, ill. anyagilag hátrányos helyzetűeknek segíteni a technológia?

– Önvezető autók, új közlekedési eszközök, környezettudatosság. Hogyan változnak meg az utazási szokásaink?

– Geotech, IoT, big data. Mi mit csinál? Miért lesz jó nekünk magánszemélyként vagy vállalkozóként, munkavállalóként?

– Az orvosi technológia fejlődése hogyan jelentkezik a mindennapjainkban? Milyen etikai és anyagi következményekkel jár?

…és hozhatsz bármilyen kapcsolódó gondolatot, kérdésfelvetést, érdekes cikket.

Az idei első TEDxConversations klubesten a technológia fejlődésének következményeit hatásait vitatjuk meg nyitott stílusban, egymástól tanulva. TEDxConversations Nagykövetként február 9-én, pénteken délután újra kiterítem a kerek, piros TED-szőnyeget, és kíváncsian várom, kik jönnek el a beszélgetős klubba, és milyen gondolatokat, tapasztalatokat osztanak meg.

A TEDxConversations program célja, hogy a TED-típusú gondolatok terjedjenek, és olyan új párbeszédek induljanak, melyek hatására a körülöttünk lévő világ jobbá válhat. A rendezvények informális, baráti hangvételű összejövetelek – célzott, izgalmas beszélgetésekkel. Szándékaink szerint az eseményt a szabad, értelmes és nyitott felfedezés, a megértés vágya hatja át, közös útkeresésünkről, igazi kérdésekről és pozitív összegű játszmákról szól, tisztán és hátsó szándék nélkül. (A kép egy korábbi klubesten készült)

A beszélgetésünkkel egyidőben ugyanerről a témáról az ország további 40 pontján zajlik hasonló beszélgetés más TED baráti körökben.

Ha szeretnél nyitott gondolkodással részt venni egy TED-szellemiségű, értelmes beszélgetésben, szívesen várlak a klubesten.

Mit hoz a technológia fejlődése, és hova vezet?

Időpont: 2018. február 9. péntek 17:00­­—20:00­­­

Helyszín: Cosmic Latte – szaloniroda (1113 Budapest, Bartók Béla út 79.)

További információ és jelentkezési lap itt érhető el.

Mivel a maximális létszám 15 fő. Kérlek, regisztrálj előre!

További info a TED-ről: www.ted.com

A TEDxDanubia weboldala: www.tedxdanubia.com

Aki ismeri a munkamódszeremet, jól tudja, hogy rengeteg tudást és inspirációt merítek a TED előadásokból a tréningekhez és az egyéni coaching folyamatokhoz is. Tavaly tartottuk meg az első TEDxLibertyBridgeWomen konferenciát, amelynek ötletgazdája és társalapítója vagyok. Nagy örömömre szolgál, hogy TEDxConversations Nagykövetként aktívan részt vehetek a TEDxDanubia hazai beszélgetés- és vitakultúra fejlesztést célzó, két éve indult programjában.

A szerző bemutatkozik

Szabados Andrea vagyok, humánfejlesztési és vállalati kommunikációs szakember. Vezetői coachként az együttgondolkodó partner szerepében dolgozom. Inspiráló, kreatív szellemi műhelyt teremtek munkám során. Ügyfeleim – elsősorban innovatív, technológiai vállalatok vezetői és tehetséges munkatársai – a coaching szemlélet elsajátításával párhuzamosan bővítik eszköztárukat és fejlesztik készségeiket. Okleveles közgazdász vagyok, két évtizedes vállalati kommunikációs és humánfejlesztési tapasztalattal rendelkezem. A Nemzetközi Coach Szövetség által akkreditált coachként (ACC) a magas színvonal és az állandó szakmai fejlődés mellett köteleztem el magam. Jelenleg a PCC minősítés megszerzésén dolgozom. Rendszeresen publikálok a hazai és nemzetközi szaksajtóban. Öt idegen nyelven beszélek. A TEDxLibertyBridgeWomen társalapítójaként és kurátoraként a TED-szellemiségű, megosztásra érdemes gondolatok felkutatásán és terjesztésén dolgozom a társadalmi értékteremtés érdekében. A Professzionális Coaching Egyesület alapító elnökeként három évig aktívan dolgoztam a coaching népszerűsítéséért. Két kiskamasz fiammal folyamatos fejlődésre inspiráljuk egymást.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.