Globalizáció – Áldás vagy átok?

acoaching

Multicég. Külföldi vezetők, külföldi beosztottak, nemzetközi projektcsapat, videókonferencia, időeltolódás, kulturális különbségek, regionális mítingek, utazások, félreértések, konfliktusok. Mediterrán vérmérséklet, indiai szaktudás, akcentussal tört angol kommunikáció. Hogyan éled meg a multimunkáltató mindennapjait?

„Az immár Magyarországon is hagyományosnak mondható Black Friday…” – írja egy hazai portál. Mit szólsz hozzá? Szerinted jó dolog, hogy a globalizációval meghonosodnak itthon is a külföldi hagyományok?

Hogyan polarizálódik a társadalom a technológia fejlődésével és a globalizációval? Kialakult egy rendkívül vagyonos új réteg, a szupergazdagok csoportja, akik a vagyonuk révén hatalmat is kaptak a kezükbe… Hogyan távolodik el ez a réteg egyre inkább a hétköznapi, dolgozó emberektől?

Hogyan érint Téged a mindennapokban a globalizáció – magánemberként, munkavállalóként, vezetőként, cégtulajdonosként, HR-esként?

Idén pont Black Friday ünnepén tartjuk a TEDxConversations klubot, ahol a globalizáció hatásait vitatjuk meg nyitott stílusban, egymástól tanulva. TEDxConversations Nagykövetként november 24-én, pénteken délután újra kiteríthetem a kerek, piros TED-szőnyeget, és kíváncsian várom, kik jönnek el a beszélgetős klubba, és milyen gondolatokat, tapasztalatokat osztanak meg.

A TEDxConversations program célja, hogy a TED-típusú gondolatok terjedjenek, és olyan új párbeszédek induljanak, melyek hatására a körülöttünk lévő világ jobbá válhat. A rendezvények informális, baráti hangvételű összejövetelek – célzott, izgalmas beszélgetésekkel. Szándékaink szerint az eseményt a szabad, értelmes és nyitott felfedezés, a megértés vágya hatja át, közös útkeresésünkről, igazi kérdésekről és pozitív összegű játszmákról szól, tisztán és hátsó szándék nélkül. (A kép egy korábbi klubesten készült)

A beszélgetésünkkel egyidőben ugyanerről a témáról az ország további 40 pontján zajlik hasonló beszélgetés más TED baráti körökben.

Ha épp nem vásárolsz a Fekete Pénteken, hanem szeretnél nyitott gondolkodással részt venni egy TED-szellemiségű, értelmes beszélgetésben, szívesen várlak a klubesten.

Globalizáció – Áldás vagy átok?

Időpont: 2017. november 24. péntek 17:00­­—20:00­­­

Helyszín: Cosmic Latte – szaloniroda (1113 Budapest, Bartók Béla út 79.)

További információ és jelentkezési lap itt érhető el.

Mivel a maximális létszám 15 fő, minden érdeklődőt arra kérek, hogy regisztráljon előzetesen.

További info a TED-ről: www.ted.com

A TEDxDanubia weboldala: www.tedxdanubia.com

Aki ismeri a munkamódszeremet, jól tudja, hogy rengeteg tudást és inspirációt merítek a TED előadásokból a tréningekhez és az egyéni coaching folyamatokhoz is. Idén először valósult meg a TEDxLibertyBridgeWomen esemény, amelynek ötletgazdája és társalapítója vagyok. Nagy örömömre szolgál, hogy TEDxConversations Nagykövetként aktívan részt vehetek a TEDxDanubia hazai beszélgetés- és vitakultúra fejlesztést célzó, tavaly indult programjában.

A szerző bemutatkozik

Szabados Andrea vagyok, humánfejlesztési és vállalati kommunikációs szakember. Vezetői coachként az együttgondolkodó partner szerepében dolgozom. Inspiráló, kreatív szellemi műhelyt teremtek munkám során. Ügyfeleim – elsősorban innovatív, technológiai vállalatok vezetői és tehetséges munkatársai – a coaching szemlélet elsajátításával párhuzamosan bővítik eszköztárukat és fejlesztik készségeiket. Okleveles közgazdász vagyok, két évtizedes vállalati kommunikációs és humánfejlesztési tapasztalattal rendelkezem. A Nemzetközi Coach Szövetség által akkreditált coachként (ACC) a magas színvonal és az állandó szakmai fejlődés mellett köteleztem el magam. Jelenleg a PCC minősítés megszerzésén dolgozom. Rendszeresen publikálok a hazai és nemzetközi szaksajtóban. Öt idegen nyelven beszélek. A TEDxLibertyBridgeWomen konferencia társalapítójaként lelkesen szervezem a hazai TEDxWomen közösséget és eseményt, melyet 2017 november 2-án tartunk. A Professzionális Coaching Egyesület alapító elnökeként három évig aktívan dolgoztam a coaching népszerűsítéséért a társadalomban. Két kiskamasz fiammal folyamatos fejlődésre inspiráljuk egymást.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.